Skip links

Lucaci Dental Care

Aparate dentare

Îți dorești cel mai frumos zâmbet, dar ai
dinți poziționați incorect sau lipsuri dentare?

Ai nevoie de un aparat dentar care să te ajute să aliniezi corect dantura? Ai ajuns în locul potrivit!

La Clinica Lucaci Dental Care ne ocupăm fix de montarea, verificarea și adaptarea aparatelor dentare.

Când vine vorba de aparate dentare, ne mândrim cu o echipă de profesioniști pasionați de profesia lor, dar mai ales, implicați în misiunea de a oferi zâmbete de poveste pacienților lor!

Vezi videoclipul
Stomatologie - Lucaci Dental Care

Descoperă mai multe informații despre aparatele dentare! 

01.

Ramura medicală care se ocupă de aparatele dentare se numește ortodonție și este unul dintre cele mai populare domenii în ultima vreme. 

 

Cu toții ne dorim un zâmbet ca din reviste, dar uneori natura nu ne-a înzestrat cu cel mai frumos zâmbet, dinți aliniați corect sau avem chiar lipsuri dentare.

 

De aceea, vizita la medicul dentist ne poate aduce apoi la un medic ortodont care să ne examineze problema și să ne ofere o rezolvare. Aceasta semnifică de obicei montarea unui aparat dentar. 

02.

Aparatele dentare reprezintă instrumente în realizarea corecțiilor dentare și fac parte dintr-un tratament ortodontic mai complex și în general de lungă durată.  

 

Aparatul dentar este cel care îl ajută pe medicul ortodont să vină către pacient cu un plan de tratament detaliat, dar rezultatele și riscurile impuse de acel tratament depind de viziunea medicului ortodont. De aceea, alegerea medicului ortodont cel mai potrivit este una crucială pentru pacient! 

03.

Pacienții ar trebui să știe că tratamentul ortodontic care implică montarea și purtarea unui aparat dentar nu are drept scop DOAR un zâmbet atractiv și o corecție a spațiilor lipsă, ci și evitarea sau eliminarea unor probleme funcționale, care netratate la timp, pot duce la pierderea dinților și osului. 

 

La Clinica Lucaci Dental Care suntem dedicați pacienților noștri pentru ca la fiecare final de tratament ortodontic nu numai să zâmbească plini de încredere în sine, ci și să aibă un proces de masticație corespunzător.

 

Dacă nu știai, procesul de masticație, mestecarea mâncării, este un element esențial de care depinde sănătatea întregului organism. 

04.

Pe piață există o mulțime de aparate dentare care sunt utilizate în diferite situații și ale căror caracteristici diferă în special în funcție de preț. 

 

De exemplu, vom avea de ales între aparate dentare fixe și aparate dentare mobile, dar și între aparate dentare vizibile, adică tradiționale și aparate dentare invizibile, adică, tehnologie de top, ultima apariție în domeniu. 

Programează-te acum

Tipuri de aparate dentare disponibile la Lucaci Dental Care

Există o varietate largă de aparate dentare disponibile pe piață, fiecare adaptată pentru nevoi specifice și preferințe individuale.

Aparatele fixe, cunoscute și sub numele de ‘braces’, sunt cele mai tradiționale și includ variante metalice sau ceramice, mai discrete. Aparatele dentare mobile, cum ar fi gutierele transparente, oferă o flexibilitate mai mare și sunt aproape invizibile, fiind o alegere populară pentru adulți și adolescenți.
De asemenea, există aparate ortodontice speciale pentru copii, care ajută la corectarea problemelor de aliniere precoce.

Alegerea tipului adecvat de aparat dentar depinde de recomandarea medicului ortodont, bazată pe evaluarea detaliată a nevoilor și obiectivelor fiecărui pacient.

În secțiunea de mai jos, veți găsi o listă detaliată a tipurilor de aparate dentare disponibile, pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine opțiunile pe care le aveți la dispoziție.

Aparat dentar fix metalic

Aparat dentar fix safir

Aparat dentar fix parțial

Aparat dentar copii

Miofuncțional pentru copii

Aparate dentare invizibile

Gutiere prefabricate

Cât costă un aparat dentar?

Alegerea unui aparat dentar este o decizie importantă, iar costurile asociate sunt o preocupare majoră pentru mulți pacienți.

Prețul unui aparat dentar poate varia semnificativ, influențat de factori precum tipul aparatului (fix sau mobil), materialul utilizat, complexitatea și durata tratamentului necesar.

În continuare, veți găsi o listă cu tarifele de pornire pentru diferite modele de aparate dentare. Este important de reținut că costul final va fi determinat în urma unei consultații cu medicul ortodont.

300 LEI

Consultație cu model de studiu

300 LEI

Consultație cu model de studiu

3500 LEI

Aparat fix metalic

4500 LEI

Aparat fix safir

150 lei / ședință

Activare / arcadă

150 lei / ședință

Ajustare aparat

700 LEI

Mini-implant ortodontic

300 LEI

Gutieră ortodontică

1400 LEI

Gutieră pentru repoziționarea articulației temporo-mandibulare

aparat dentar timisoara

Aparate dentare pentru copii

Pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copilului, în jurul vârstei de 7 ani părinții trebuie să își aducă pe cel mic la medicul ortodont pentru a observa dezvoltarea danturii și dacă este nevoie de intervenție externă pentru corectura sa. 

Din moment ce cavitatea bucală și dentară se află încă în dezvoltare, cu cât probleme ortodontice sunt identificate mai din timp, cu atât crește eficiența și ușurința tratamentului recomandat. 

Cât costă un aparat dentar pentru copii?

Prețul unui aparat dentar pentru copii diferă în funcție de complexitatea situației și tipul aparatului ales.

Aparatele dentare fixe tradiționale sunt, de obicei, mai accesibile, pe când soluțiile moderne, cum ar fi aparatele invizibile, tind să fie mai scumpe.

Este esențial ca părinții să discute cu medicul ortodont toate variantele și costurile implicate pentru a identifica soluția optimă pentru nevoile copilului lor.

  • Disjunctor sau mobilizabil — 1400 lei
  • Ajustare — 150 lei / ședință
  • Trainer interceptiv miofuncțional pentru copii — 1200 lei

Cum știi că micuțul tău are nevoie de un aparat dentar?

Recunoașterea semnelor care indică nevoia unui aparat dentar pentru copilul tău este crucială pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă și armonioasă a danturii și a structurii faciale.

Printre aceste semne se numără:
– Dinții copilului sunt strâmbi

– Dantura stă strâmbă în os
– Dinții nu au suficient spațiu între ei
– Fața copilului este ușor distorsionată din cauza maxilarului care este mare

Întrebări frecvente

Factorii principali care influențează prețul aparatului dentar sunt calitatea materialelor utilizate, tipul aparatului și experiența medicului ortodont. 

Se poate opta pentru aparat dentar metalic, aparat dentar ceramic sau de safir, ca tip aparatul dentar poate fi fix sau mobil. De aceea prețul aparatului dentar variază în general între 1000 și 5000 lei / arcada.

Un medic specialist dedicat și bine pregătit, așa cum avem în clinica noastră, este deosebit de important pentru pentru sănătatea ta, deoarece acesta realizează fixarea aparatului și urmărește fiecare modificare pacientul pe toata durata purtarii.

În acest moment nu colaborăm cu casa națională de asigurări și îți explicăm imediat și de ce. Sumele acordate de CAS pentru lucrările dentare sunt foarte mici și nu pot acoperi costurile lucrărilor complexe, de exemplu implanturile dentare, aparatele sau protezele dentare. 

Un plan de tratament de cele mai multe ori constă din mai multe etape. Astfel oferim opțiunea pacienților noștri de a achita fiecare etapă în parte. Plata se face în avans pentru fiecare manoperă mai complexă însă noi căutăm soluții financiare potrivite și flexibile pentru fiecare pacient în parte.

Echipa Lucaci Dental Care caută mereu să ofere cele mai bune soluții atât medicale cât și financiare fiecare pacient în parte, încât la finalul tratamentului acesta să poată zâmbi cu încredere!

Un plan de tratament de cele mai multe ori constă din mai multe etape. Astfel că oferim opțiunea pacienților noștri de a achita fiecare etapă în parte. Plata se face pentru fiecare manoperă mai complexă însă noi căutăm soluții financiare potrivite și flexibile pentru fiecare pacient în parte.

Prețul unui implant nu este unul standard. Acesta diferă în funcție de starea de sănătate a pacientului, dar în general, prețul unui implant premium începe de la 600 euro.

Totuși, trebuie să țineți cont de faptul că dacă este nevoie de o adiție de os sau alt tip de procedură mai complexă, atunci prețul va crește cu fiecare operațiune efectuată.

Un implant premium inserat de către un medic specialist ce respectă toate etapele recomandate, deși este mai scump, dacă este îngrijit printr-o o igienă corectă poate rezista toata viața.

Pachete promoționale pentru aparate dentare

4000 LEI

Preț întreg: 4500 LEI
950 discount

Pachet Aparat Safir

consultație gratuită *

prețul consultației va fi redus integral în momentul achiziției aparatului

o activare gratuită

150 LEI

Preț întreg: 300 LEI
50% discount

Pachet consultație ortodontică

Aceasta promoție va oferă posibilitatea de a va face o consultatie cu plan de tratament și model studiu la doar 150 ron.

Odată ce va hotarati sa ramaneti în continuare în tratament aveți posibilitatea sa achizitionati orice aparat dentar, metalic , ceramic sau safir, cu o reducere de 10 % (aceasta reducere se aplica listei de prețuri din clinica)

50 LEI

Preț întreg: 100 LEI
50% discount

La aplicarea unui aparat dentar pe o arcadă ACHITAT INTEGRAL.

Toți ceilalți membri ai familiei (copii și părinți) primesc Consultația stomatologică la prețul de 50 lei în loc de un PREȚ 100 lei și gratuit o radiografie panoramică.

+ 10% REDUCERE la fiecare aparat dentar aplicat în familie.

Zâmbetul tău este pe mâini bune

Primești soluții dentare rapide și de înaltă calitate – NU facem rabat la calitate

Ești tratat cu profesionalism și empatie – ne instruim continuu pentru TINE

Îți redăm zâmbetul – emani FERICIRE

Suntem atenți la nevoile, dorințele și personalitatea ta – lucrăm cu EMPATIE

Contactează-ne pentru consultație acum
Programează-te
Prin intermediul acestui formular te poți programa pentru unul / mai multe servicii din cadrul clinicii noastre.
Programează-te